fbpx

Președintele raionului Edineț, condamnat pentru huliganism

Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic, a fost găsit vinovat de huliganism în urma unui incident petrecut în 2023 și condamnat la plata unei amenzi de 27,500 lei și despăgubiri morale în valoare de 10,000 lei. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Central.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Învinuitul Nicolai Mihail a fost acuzat conform articolului 287 alineatul (1) din Codul Penal al Republicii Moldova pentru infracțiunea de huliganism.

Potrivit rechizitoriului, evenimentele s-au petrecut la data de 5 iulie 2023 în fața Consiliului Raional Edineț. Nicolai Mihail, în calitate de Președinte al Raionului Edineț, a fost implicat într-un incident în care a aplicat o lovitură asupra Nistor Diana, provocându-i acesteia dureri fizice și deteriorându-i telefonul mobil.

Nistor Diana, parte vătămată și martor în cauză, a relatat cum Nicolai Mihail a lovit-o și a stricat telefonul mobil, în timp ce ea filma automobilul consiliului raional la volanul căruia se afla fiul inculpatului. Martorul Bîlba Fiodor, șoferul Consiliului Raional, a confirmat că a fost prezent la fața locului și a observat incidentul, confirmând versiunea relatată de Nistor Diana.

În apărarea sa, Nicolai Mihail a negat acuzațiile de huliganism, declarând că a acționat în auto-apărare, după ce Nistor Diana a încercat să-l filmeze fără permisiune, iar în momentul în care ea a încercat să-l lovească, el s-a apărat și a împins-o pentru a se proteja. A negat că ar fi avut intenția de a o răni grav și a susținut că gestul său a fost justificat pentru a opri comportamentul agresiv al acesteia.

În urma audierii martorilor și examinării probelor, instanța de judecată a analizat toate circumstanțele cazului și a constatat că Nicolai Mihail a acționat într-un mod care a încălcat ordinea publică și a provocat suferințe fizice persoanei vătămate. Drept urmare, instanța a emis o hotărâre prin care l-a găsit pe Nicolai Mihail vinovat de infracțiunea de huliganism.

În ceea ce privește acțiunea civilă, instanța a decis ca Nicolai Mihail să plătească despăgubiri materiale pentru reparația parbrizului automobilului lui Nistor Diana și pentru telefonul mobil deteriorat. De asemenea, a fost acordată o despăgubire morală pentru suferințele cauzate Nistor Diana și copilului său în urma incidentului.

În final, Nicolai Mihail a fost condamnat la plata unor despăgubiri materiale și morale, precum și la alte sancțiuni stabilite conform legislației moldovenești în cazul infracțiunii de huliganism.

Articole asemănătoare

Back to top button