fbpx

Doi minori, salvați de la înec într-un parc din capitală

Doi minori au fost salvați de la înec în timp ce se scăldau în lacul din parcul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău. Incidentul a avut loc duminică, 16 iunie, în jurul orei 16:40.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit IGSU, cei doi frați se scăldau în apa lacului, iar la un moment dat unul dintre ei a început să se înece. Celălalt minor a încercat să-l ajute, însă nu a reușit. Astfel, ambii au fost în pericol de înec.

La scurt timp, incidentul a fost observat de salvamarii stației de salvare pe apă numărul 5, care au intervenit operativ și au scos minorii la mal. Băieții de 17 și 15 ani nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

IGSU îndeamnă părinții să monitorizeze strict copiii și să nu le permită să meargă la scăldat de unii singuri sau în grupuri cu prieteni, precum și să fie vigilenți în timpul activităților în apă.

Totodată, salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.

De la începutul anului curent, potrivit IGSU, 53 de persoane au fost salvate de la înec, iar 24 și-au pierdut viața în bazinele acvatice.

Articole asemănătoare

Back to top button