fbpx

Trump amenință că va opri ajutorul acordat de SUA Ucrainei dacă va fi reales președinte

Donald Trump, fostul președinte al SUA, care candidează din nou pentru funcția de la Casa Albă, a exprimat critici puternice față de ajutorul american acordat Ucrainei în cadrul unui miting de campanie la Detroit, pe 15 iunie. El îl descrie pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind „cel mai bun vânzător” și spune că va rezolva problema ajutorului acordat de SUA Ucrainei dacă va fi reales președinte. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vorbind la evenimentul Turning Point USA, Trump a susținut că el va rezolva problema ajutorului acordat de SUA Ucrainei  chiar înainte de a merge la Casa Albă ca președinte, informează The Kyiv Independent, citat de Digi24.

Trump l-a descris pe președintele Volodimir Zelensky drept „cel mai bun vânzător” pentru asigurarea unui sprijin financiar substanțial din partea SUA.

„Cred că Zelenski este poate cel mai mare vânzător dintre oricare politician care a trăit vreodată. De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a remarcat Trump.

„Iată frumusețea. Tocmai a plecat acum patru zile cu 60 de miliarde de dolari și ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde de dolari. Nu se termină niciodată”, a susținut Trump. „Voi stabili asta înainte de a ajunge la Casa Albă ca președinte ales”.

Declarația lui Trump cu privire la ajutorul acordat de SUA Ucrainei nu a fost foarte exactă, deoarece un proiect de lege de ajutor extern care conținea aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost semnat de președintele american Joe Biden la sfârșitul lunii aprilie.

Trump a declarat anterior că va opri ajutorul pentru Ucraina dacă ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024 din SUA. Trump a susținut, de asemenea, că Rusia nu și-ar fi lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în 2022 dacă ar fi câștigat al doilea mandat.

Articole asemănătoare

Back to top button