fbpx

Plastic transformat în carburanți. O companie din Germania este pe cale să lanseze o nouă metodă de obținere a combustibilului

Un start-up din Germania, Biofabrik, a anunțat că este pe cale să se lanseze în producția de carburant obținut din deșeuri plastice, după cercetări care au durat șase ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CEO-ul companiei germane, Oliver Riedler, a dezvăluit că procedeul descoperit, care implică suspunerea materialelor plastice la presiuni înalte, ar putea permite transformarea unui kilogram de deșeuri sintetice în aproximativ un litru de combustibil.

Un alt expert în reciclarea deșeurilor, Roman Maletz de la Universitatea TU din Dresda, spune că dacă noua procedură nu va fi implementată, ea cel puțin va deveni o abordare viabilă pentru dezvoltarea surselor de energie sustenabilă, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, Maletz a accentuat faptul că cercetările realizate în ultimii ani au prezentat implementarea tehnică a procedurii de transformare a deșeurilor plastice în carburant, ca fiind una dificilă.

Articole asemănătoare

Back to top button