fbpx

Opt candidați vor lupta pentru funcția de deputat la alegerile din Hâncești. Trei au fost înregistrați astăzi oficial la CEC

Pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie curent consiliul electoral al circumscripției uninominale nr. 38, Hâncești, a înregistrat opt grupuri de inițiativă. Totodată, până astăzi, au fost înscriși oficial trei candidați la funcția de deputat. Este vorba despre Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM) și Olesea Stamate (PAS). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că în cursă pentru alegerile parlamentare s-au lansat Partidul Unității Naționale, al cărui candidat este Vlad Țurcanu, Partidul Politic „ȘOR” cu Vitalie Balinschi, Blocul Electoral „Unirea”, în frunte cu ex-primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, Partidul Liberal Democrat din Moldova – cu Anatolie Postolachi și independentul Grigore Cobzac.

Totodată, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” a anunțat că formațiunea nu va mai participa la aceste alegeri. Potrivit reprezentanților PPDA, decizia vine după ce „partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații proprii pentru circumscripția nr. 38, fără coordonare reciprocă”. Oferta Platformei DA a fost Mihail Druță. 

Conform prevederilor legislației electorale și a programului calendaristic aprobat de CEC, ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în această circumscripție este 13 februarie 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button