fbpx

Mihail Druță nu va candida din partea PPDA la alegerile din circumscripția Hâncești: „Participarea mea a devenit inadmisibilă”

Mihail Druță nu-și dorește să se lanseze în cursa pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești în calitate de candidat al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”. Anunțul a fost făcut chiar de el prin intermediul unui comunicat în care menționează că participarea sa „a devenit contraproductivă și inadmisibilă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Druță spune că i-a adresat lui Andrei Năstase un mesaj în care a declarat că nu poate să candideze doar din partea PPDA, considerând asta „un pas necugetat cu urmări electorale dezastruoase”.

„Liderul PPDA m-a asigurat că împărtășește această abordare, subliniind că Platforma DA a militat, luptat și muncit în permanență pentru unitate în interes național, nu în interesul unui partid sau personaj politic”. De asemenea, am apelat și la conducerea PAS să se întâlnească cu partenerii de la PPDA în vederea înțelegerii asupra unui candidat comun. Am primit asigurări că PAS este deschis pentru consultări. Potrivit informațiilor de care dispun, consultările în cauză au avut loc cu mare întârziere și nu au dat rezultatul scontat”, scrie Druță pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, este indiscutabil că lipsa de comunicare și înțelegere din tabăra forțelor pro-europene și unioniste are un impact nociv asupra stării de spirit a electoratului, inclusiv a concetățenilor din diasporă.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Partidului „Acțiune și Solidaritate” au anunțat candidatura fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, pentru alegerile parlamentare din circumscripția nr. 38. Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, această ofertă urma să fie examinată și de către Platforma DA, lucru care nu s-a întâmplat. Sandu a mai adăugat că despre presupusul candidat al PPDA, în persoana lui Mihail Druță, ar fi aflat din presă și nu de la colegii lor.

Articole asemănătoare

Back to top button