fbpx

PPDA nu va participa la alegerile parlamentare de la Hâncești: „Partidele proeuropene și-au înaintat candidații fără coordonare reciprocă”

După ce Mihail Druță a anunțat că nu va candida din partea Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” la alegerile din circumscripția Hâncești, formațiunea a declarat azi că nu va mai participa la aceste alegeri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat oficial, reprezentanții partidului au susținut că Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, „deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019”.

„Platforma DA tratează alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38 cu mare responsabilitate… Chiar dacă studiile sociologice independente îl acreditează pe Andrei Năstase cu cele mai mari șanse de victorie în circumscripția nr. 38, Platforma DA a solicitat partidelor proeuropene identificarea unui candidat apartinic comun, ca prim test pentru următoarele bătălii politice la nivel național.

Cu toate acestea, considerăm că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene. Platforma DA, pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale.

Suntem profund convinși că miza adevărată a scrutinului în circumscripția 38 este testul pentru unitate. Rezultatul lui ne va ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta…”, este scris în comunicat.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Partidului „Acțiune și Solidaritate” au anunțat candidatura fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, pentru alegerile parlamentare din circumscripția nr. 38. Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, această ofertă urma să fie examinată și de către Platforma DA, lucru care nu s-a întâmplat. Sandu a mai adăugat că despre presupusul candidat al PPDA, în persoana lui Mihail Druță, ar fi aflat din presă și nu de la colegii lor.

Articole asemănătoare

Back to top button