fbpx

Nicu Popescu, după ce Aeroportul a revenit în gestiunea statului: Vom atrage companii aeriene low-cost

Revenirea Aeroportului Chișinău în proprietatea statului vine să confirme angajamentul autorităților Republicii Moldova de a lupta cu abuzurile din sistemul public comise anterior. Afirmația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu înt-o postare pe Telegram. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Aeroportul Internațional Chișinău a fost reîntors în proprietatea statului după un lung șir de procese, inițiate în 2019 de guvernul condus de către Maia Sandu. Revenirea acestui obiect strategic în gestiunea statului vine să confirme angajamentul autorităților Republicii Moldova de a lupta cu abuzurile din sistemul public comise anterior”, se arată în postare.

Popescu mai afirmă că autoritățile de la Chișinău va depune eforturi pentru a atrage companiile aeriene low cost.

„Această decizie va aduce, de asemenea, beneficii semnificative pentru cetățenii noștri, inclusiv pentru cei din diasporă. În acest sens, vom depune eforturi pentru a atrage companiile aeriene low cost, astfel încât cetățenii noștri să beneficieze de prețuri accesibile și de mai multe rute, spre mai multe destinații”, mai susține Popescu.

Într-un briefing de presă, Președinta Maia Sandu a cerut instituțiilor țării să se asigure că Aeroportul Internațional Chișinău, care după 9 ani a revenit în gestiune statului, să fie inspectat și neregulile depistate să fie documentate documentate. La fel, președinta a cerut să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager în sensul reducerii maxime a acestei taxe.

Articole asemănătoare

Back to top button