fbpx

În Franța, școlile se vor redeschide de pe 11 mai. Unii părinți califică aceasta o decizie prematură

După de președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că instituțiile de învățământ își vor redeschide ușile începând cu 11 mai, mai mulți părinți s-au revoltat și au catalogat decizia ca fiind una prematură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului insistă asupra acestei schimbări deoarece 5% dintre copiii școlarizați din Franța nu au fost implicați deloc în procesul de instruire la distanță.

Condițiile în care se va desfășura reînceperea anului școlar se vor face publice după discuțiile ce vor avea loc între sindicatele profesorilor și ale părinților. Totuși, revenirea în băncile instituțiilor de învățământ se va realiza ținând cont de anumite criterii, precum nivelurile școlare, caracteristicile teritoriale și gravitatea situației epidemiologice.

Președintele a relatat despre o necesitate sporită de a redeschide școlile pentru elevii claselor primare, deoarece ei sunt cei mai afectați de regimul de izolare. Totodată, se va acorda atenție și instituțiilor de învățământ profesional. Una dintre modalitățile pe care tind să le aplice autoritățile franceze este împărțirea copiilor în grupuri mai mici și repartizarea orelor acestora în diferite părți ale zilei, astfel încât să se evite aglomerările.

În cadrul unei conferințe, Macron a fost întrebat dacă profesorii vor fi testați de COVID-19. Acesta a răspuns că nu este posibilă testarea în masă a tuturor cadrelor didactice, totuși se va ține cont de vârsta acestora. Profesorii mai înaintați în vârstă vor fi îndemnați să nu revină la ore, relatează lemonde.fr.

Autoritățile realizează că există posibilitatea ca unii părinți să nu-și trimită copiii la școală, însă în aceste cazuri se va recurge la discuții cu adulții pentru a-i convinge că învățământul este o parte importantă, de la care cei mici nu ar trebui să se eschiveze pentru o perioadă atât de lungă.

În Franța s-a renunțat la scrierea examenelor de Bacalaureat în formă scrisă. Absolvenții de anul acesta, 740.000 la număr, vor fi testați doar oral, și asta în cazul în care vor fi respectate toate normele de igienă.

Articole asemănătoare

Back to top button