fbpx

Igor Munteanu, despre protestele din regiunea transnistreană: „Ei o să forțeze Chișinăul să dea înapoi de teama costurilor”

Organizând proteste de felul celui de acum două zile, împotriva deciziei Chișinăului de a vira taxele vamale din regiunea transnistriană în bugetul național, Tiraspolul dorește să atragă atenția Moscovei și să determine Chișinăul să „facă un pas în urmă”. Opinia a fost exprimată de președintele CUB, Igor Munteanu, în cadrul ediției de vineri, 13 ianuarie, a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8. Munteanu consideră că protestele vor continua. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu cred că intensificarea protestelor este scenariul pe care merge acum Tiraspol. Ca să trezească atenția Moscovei…Acest gen de proteste vor continua foarte mult, pentru că ei vor să stoarcă bani din Federația Rusă și să stoarcă poziții probabil mai afirmative de penalizare a Chișinăului. Tiraspolul dorește să atragă atenția Moscovei și ca aceasta să transmită mesaje mai dure în raport cu Chișinăul și Chișinăul să înceapă a discuta pe interior dacă face să meargă mai departe sau nu”, a spus Munteanu.

Igor Munteanu consideră că „Tiraspolul va încerca să blocheze implementarea prevederilor noului cod vamal, forțând Chișinăul să dea înapoi de teamă că costurile vor fi mult prea spinoase”.
„Și tradiția istorică a arătat că Chișinăul de fiecare dată a dat înapoi”, a precizat Igor Munteanu.

Articole asemănătoare

Back to top button