fbpx

update | Lista formațiunilor politice care vor semna „Pactul Pentru Europa”

(update) Pe 24 mai, blocul a făcut publică lista partidelor. Documentul urmează să fie semnat de:

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

1. Partidul Verde Ecologist din Moldova;

2. Partidul Acțiune și Solidaritate;

3. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;

4. Partidul Liberal Democrat din Moldova;

5. Partidul Social Democrat European;

6. Partidul Național Liberal;

7. Partidul Puterea Oamenilor;

8. Partidul Mișcarea Alternativă Națională;

9. Platforma DA;

10. Partidul Schimbării;

11. Liga Orașelor Și Comunelor;

12. Coaliția Pentru Unitate și Bunăstare;

13. Partidul Politic „Voința Poporului”.

Știrea inițială: 

Blocul „Împreună” spune că 15 partide sunt așteptate să semneze duminică un „Pact pentru Europa”, inclusiv partidul de guvernământ PAS. Formațiunea MAN a primarului Chișinăului, Ion Ceban, a spus Europei Libere că va fi și ea printre semnatari.

Un lider al blocului „Împreună”, Igor Munteanu, a spus Europei Libere că semnarea pactului prin care politicienii pro-occidentali vor să promită că nu se vor abate de la obiectivul de integrare europeană va avea loc la Muzeul Național de Istorie din capitală.

Spicherul Igor Grosu, liderul PAS, a spus public în luna aprilie că partidul de guvernământ va semna pactul, iar o consilieră a spicherului a spus Europei Libere joi că declarația rămâne valabilă.

Deputatul Gaik Vartanean, un aliat apropiat al primarului Chișinăului, a confirmat Europei Libere că MAN va semna pactul, dar nu a precizat dacă cel care își va pune semnătura va fi chiar liderul partidului, Ion Ceban.

Primarul Ceban spune că sprijină aderarea R. Moldova la UE, deși a criticat-o în trecut și a exprimat poziții pro-ruse, pe când făcea parte din Partidul Socialiștilor.

Igor Munteanu de la blocul „Împreună” a declarat Europei Libere recent că politicienii pro-occidentali trebuie să fie „îngăduitori” în mod „strategic” față de „erorile” trecute ale primarului.

Deputatul Vartanean a spus că MAN va demonstra „prin acțiuni” că este pro-european și va oferi „surprize plăcute” celor care sprijină integrarea europeană.

Articole asemănătoare

Back to top button