fbpx

foto, video | Transportul public moldovenesc, în pas cu tehnologia. Scanează QR codurile din troleibuze și sesizează neregulile văzute

Primăria municipiului Chişinău informează că începând cu ziua de azi, pasagerii care vor călători cu transportul electric municipal vor putea sesiza on-line problemele apărute vizavi de prestarea serviciului pe durata călătoriei, care vor fi preluate și soluționate de angajații Î.M „Regia Transport Electric”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în troleibuze, atât cele noi, cât și mai vechi, în locuri vizibile, au fost amplasate stickere cu QR coduri, care pot fi scanate de pasageri cu ajutorul telefonului mobil. După scanarea QR codului, se va face o redirecționare către un formular Google, unde se va completa: numărul unității de transport, ora și problema enunțată.

Sesizarea va fi transmisă direct către RTEC pentru procesare și soluționare în timp real. Pasagerii, dar și angajații RTEC (șoferi, taxatori) pot informa despre probleme privind nerespectarea graficului de către troleibuze, diverse incidente cu implicarea personalului sau accidente rutiere.  Autorul petiției se poate legitima: indicând numele, prenumele sau poate rămâne anonim.

„Inițiativa QR code vine să creeze un dialog constructiv cu pasagerii, în scopul îmbunătățirii serviciilor prestate de către întreprindere. Potrivit sursei citate, aplicația a apărut ca urmare a unei solicitări din partea primarului general interimar, Ruslan Codreanu și în comun cu Direcția generală transport public și căi de comunicații”, a spus Dorin Ciornîi, șeful Î.M. „Regia Transport Electric”.

Edilul-șef al capitalei a apreciat deschiderea din partea administrației RTEC pentru tehnologii care presupun mai multă comunicare și implicare operativă, pe care administrația orașului dorește s-o mențină cu chișinăuienii.

Articole asemănătoare

Back to top button