fbpx

foto | Angajații de la Urgență ne-au arătat cum se dezinfectează ochelarii de unică folosință: „Vom apela la organizațiile care protejează drepturile omului”

După ce am publicat ieri articolul despre asistentul medica de la Urgență, care a demonstrat cum arată echipamentul de protecție din dotare, am fost contactați de colegii lui. Ei ne-au confirmat informația și ne-au arătata cum se dezinfectează ochelarii de protecție, care ar fi de unică folosință.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din imaginile pe care le-am primit se observă cum ochelarii dezinfectați sunt lăsați să se usuce pe calorifer. Medicii ne-au mai spus că aceștia sunt prelucrați cu soluția Lysoformin, însă nu sunt siguri de sterilitatea lor după dezinfectare. Conform informațiilor pe care le-a găsit pe pagina oficială a distribuitorului, este vorba despre un preparat cu activitate bactericidă în raport cu bacteriile grampozitive şi gramnegative, inclusiv în cazul microbacteriilor de turbeculoză, dar mai are activitate fungicidă, sporicidă și virucidă.

Această prezentare necesită JavaScript.

De asemenea, angajații de la Urgență nu sunt mulțumiți de calitatea mănușilor, care nu ar ar acoperi manșeta costumului. Aceștia ne-au comunicat că în cazul în care nu vor fi asigurați cu echipament corespunzător, vor apela la organizațiile care protejează drepturile omului.

Am contactat-o pe Vladislava Ceban, purtătoarea de cuvânt a CNAMUP, pentru a obține o reacție. Responsabila ne-a comunicat că se va documenta și va reveni cu informațiile corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI:

video | „Mama a fost telefonată și i s-a spus că risc dosar penal”. Un nou mesaj de la specialistul care a publicat imagini cu echipamentul de protecție

video | „Mama a fost telefonată și i s-a spus că risc dosar penal”. Un nou mesaj de la specialistul care a publicat imagini cu echipamentul de protecție

Articole asemănătoare

Back to top button