fbpx

„Este suspicios”. Deputatul Jizdan a atacat actul ANI prin care riscă să rămână fără o parte din avere și suspendat din funcție

Deputatul PDM Alexandru Jizdan a anunțat că a atacat actul de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate pe numele său, prin care ANI a cerut confiscarea unei părți a averii acestuia, pe care a catalogat-o drept nejustificată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, Jizdan susține că este dubios cum acest act a apărut cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie.

„Astăzi am atacat actul de constatare emis în privința mea de ANI, la data de 22 aprilie curent. Este suspicioasă constatarea acestei instituții care a efectuat verificări timp de aproape doi ani și care mi-a atribuit ca proprietăți nedeclarate 3 apartamente închiriate de feciorul meu care este student.

 La fel de stranii sunt și celelalte constatări. Nu cred că este o coincidență faptul că acest act a fost emis abia acum, în ajunul campaniei electorale”, a scris Alexandru Jizdan pe pagina sa de Facebook.

ZUGO amintește că ANI susține că Jizdan nu a declarat venituri salariale și alocațiile nominale în sumă totală de peste 53.000 de lei, o construcție accesorie din localitatea Molovata, raionul Dubăsari, dar și trei bunuri imobile deținute cu drept de folosință de unul dintre copii într-un oraș din sudul Olandei, inclusiv un apartament.

Totodată, inspectorul de integritate a stabilit prezența unei diferențe substanțiale de circa 770.000 de lei, care depășește semnificativ plafonul admis de legislația în vigoare. Aceasta a fost generată de suplinirea bugetului familiei deputatului cu mijloace financiare în mărime de 38.850 de euro, sub formă de depuneri în numerar pe conturile deținute de unul dintre fiii săi, la o bancă din țară.

În consecință, ANI a cerut confiscarea averii nejustificate în sumă de peste 770.000 de lei și a fost sesizată Procuratura Generală pe aspectul falsului în declarații. Dacă actul ANI va rămâne definitiv în instanța de judecată, deputatul riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor.

Articole asemănătoare

Back to top button