fbpx

Dosarul Igor Gorgan. PCCOCS a pornit o cauză penală pentru acțiuni subversive

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a deschis o cauză penală pe numele fostului șef al Statului Major, Igor Gorgan, care, conform investigației realizate de The Insider, ar fi furnizat secrete de stat către GRU, serviciul de informații militare al Rusiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat remis presei, PCCOCS subliniază că în prezent se desfășoară investigații pentru a identifica toate persoanele implicate în săvârșirea faptei infracționale.

„Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, informează că orice acțiuni săvârșite contra intereselor Republicii Moldova, în dauna suveranității, inviolabilității teritoriale și securității de stat sunt investigate minuțios și complex de către procurori, prin aplicarea unor metode tactice orientate spre cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanțelor cauzei și pentru stabilirea adevărului. În acest sens, precizăm că fapta cu privire la pretinsele acțiuni subversive manifestate prin transmiterea unui stat străin și reprezentanților acestuia a unor date referitoare la sistemul național de apărare, formează obiectul unei cauze penale.

La moment investigațiile sunt în desfășurare întru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptei infracționale, cu stabilirea caracterului și conținutului informației pretins transmise, cât și aprecierea impactului acestora asupra intereselor Republicii Moldova”, precizează PCCOCS.

Articole asemănătoare

Back to top button