fbpx

Dodon nu este „de acord” cu declarațiile lui Medvedev: „Transnistria este parte a Moldovei și punct”

„Regiunea transnistreană este parte a Republicii Moldova și punct”. Așa a comentat ex-președintele Igor Dodon, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, declarațiile oficialului rus Dmitri Medvedev, care a cerut autorităților moldovenești să respecte „suveranitatea Republicii Moldovenești Nistrene”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei apariții la emisiunea „Novaya Nedelia” de la TV8, la data de 1 mai.

Dodon a continuat prin a spune că nu este de acord cu „această poziție” și că „Transnistria este o parte a Moldovei”.

„În calitate de fost președinte al Republicii Moldova, conducător al Partidului Socialiștilor și funcționar de stat, desigur nu suntem de acord cu această afirmație, Dmitri Anatolievici Medvedev.”, a adăugat Dodon.

Amintim că premierul de la Chișinău, Dorin Recean, a anunțat că președintele rus Vladimir Putin se află pe lista cetățenilor ruși cărora le este interzisă intrarea în Republica Moldova. Acesta a subliniat că lista nu este publică și că unii oficiali „vor afla că sunt incluși în ea atunci când vor încerca să intre în țară”.

Premierul a adăugat că „toți cei care propagă și seamănă război vor avea închisă gura și că Rusia trebuie să respecte cetățenii și instituțiile Republicii Moldova”. În plus, el a afirmat că Republica Moldova este o țară independentă, suverană și că nu va tolera încălcarea legislației sale sau a drepturilor și alegerilor sale.

Deși nu există încă o listă publică, premierul a menționat că „mecanismul existent este suficient pentru moment și că o listă publică ar putea fi făcută la un moment dat în viitor”.

Anterior, Rusia a interzis intrarea pe teritoriul țării a unor oficiali moldoveni. Este vorba despre ministra de Interne Ana Revenco, dar și trei deputați PAS: Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp. Moscova a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni, „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat”.

Articole asemănătoare

Back to top button