fbpx

„Nici nu există o astfel de țară”. Reacția lui Medvedev, după ce Recean a spus că Putin și alți oficiali ruși sunt interziși în R. Moldova

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a venit cu un comentariu, după ce șeful Guvernului de la Chișinău a spus că Vladimir Putin și alți oficiali ruși sunt interziși pe teritoriul R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„O creatură misterioasă numită Recean a spus că nici președintele rus și nici oficialii ruși nu vor putea intra în țara sa, Moldova. Ei bine, în primul rând, nimeni nu merge acolo acum. Poate ceva mai târziu. Și în al doilea rând, nu mai există o astfel de țară. Autoritățile au vândut-o României, devenind trădători de patrie. Și nu are sens să vorbești cu ei despre nimic. Lăsați poporul să se descurce cu ei. Și în sfârșit vor hotărî cine sunt ei – moldoveni sau români.

Cu înțelegerea, bineînțeles, că tot felul de Recean și Sandu vor respecta suveranitatea Republicii Moldovenești Transnistrene”, a scris Dmitri Medvedev pe pagina sa de Telegram.

Amintim că premierul de la Chișinău, Dorin Recean, a anunțat că președintele rus Vladimir Putin se află pe lista cetățenilor ruși cărora le este interzisă intrarea în Republica Moldova. Acesta a subliniat că lista nu este publică și că unii oficiali „vor afla că sunt incluși în ea atunci când vor încerca să intre în țară”.

Premierul a adăugat că „toți cei care propagă și seamănă război vor avea închisă gura și că Rusia trebuie să respecte cetățenii și instituțiile Republicii Moldova”. În plus, el a afirmat că Republica Moldova este o țară independentă, suverană și că nu va tolera încălcarea legislației sale sau a drepturilor și alegerilor sale.

Deși nu există încă o listă publică, premierul a menționat că „mecanismul existent este suficient pentru moment și că o listă publică ar putea fi făcută la un moment dat în viitor”.

Anterior, Rusia a interzis intrarea pe teritoriul țării a unor oficiali moldoveni. Este vorba despre ministra de Interne Ana Revenco, dar și trei deputați PAS: Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp. Moscova a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni, „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat”.

Anunțul a fost făcut după ce ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat în data de 25 aprilie la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, unde a fost citat din cauza expulzării unui diplomat rus din R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button