fbpx

video | Decizii luate de Moscova: Un angajat al ambasadei R. Moldova în Rusia, declarat persona non-grata, iar Chișinăul pe lista sancțiunilor

Ambasadorul Moldovei la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat astăzi, 25 aprilie, la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, unde a fost citat din cauza expulzării unui diplomat rus din țara noastră. La scurt timp, instituția a anunțat că un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata și Chișinăul a fost introdus pe lista sancțiunilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă asta, Moscova a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni, „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat.”

După ce s-a prezentat la Ministerul de Externe rus, ambasadorul Lilian Darii a fost văzut părăsind clădirea, diplomatul menționând pentru presa rusă că „discuțiile au fost constructive”. Întrebat despre modul în care se îndreaptă lucrurile, Darii a spus că se îndreaptă „înainte, spre pace și bine”.

Amintim că săptămâna trecută, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost desemnat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, acesta fiind obligat să părăsească țara noastră. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe.

„Pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), MAEIE informează că a declarat drept persoană non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Articole asemănătoare

Back to top button