fbpx

Vladimir Putin, pus de Chișinău pe „lista neagră”. Are interdicție de intrare în Republica Moldova

Premierul de la Chișinău, Dorin Recean, a anunțat că președintele rus Vladimir Putin se află pe lista cetățenilor ruși cărora le este interzisă intrarea în Republica Moldova. Într-o emisiune la TV8, Recean a subliniat că lista nu este publică și că unii oficiali vor afla că sunt incluși în ea atunci când vor încerca să intre în țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premierul a adăugat că toți cei care propagă și seamănă război vor avea închisă gura și că Rusia trebuie să respecte cetățenii și instituțiile Republicii Moldova. În plus, el a afirmat că Republica Moldova este o țară independentă, suverană și că nu va tolera încălcarea legislației sale sau a drepturilor și alegerilor sale.

Deși nu există încă o listă publică, premierul a menționat că „mecanismul existent este suficient pentru moment și că o listă publică ar putea fi făcută la un moment dat în viitor”.

Amintim că Rusia a interzis intrarea pe teritoriul țării a unor oficiali moldoveni. Este vorba despre ministra de Interne Ana Revenco, dar și trei deputați PAS: Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp. Moscova a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni, „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat”.

Anunțul a fost făcut după ce ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat în data de 25 aprilie la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, unde a fost citat din cauza expulzării unui diplomat rus din R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button