fbpx

doc | Reacția Curții de Apel după ce Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată: Situația este una fără precedent

După ce ieri Gheroghe Petic a fugit din sala de judecată, ajutat de susținătorii săi, astăzi Curtea de Apel Chișinău a transmis o scrisoare prim-ministrei, președintelui țării, al Parlamentului, precum și misiunilor diplomatice din Republica Moldova, în care se menționează că situația este una fără precedent. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mesajul lor, magistrații spun că susținătorii lui Petic au agresat angajații instituției penitenciare și reprezentanții poliției judiciare care erau în număr neînsemnat față de cetățenii prezenți. Astfel, judecătorii solicită organelor competente să ia măsuri pentru ca situația să nu se mai repete.

„Enunțăm situația gravă creată ca urmare a evadării inculpatului Petic Gheorghe din sala de judecată în timpul ședinței de judecată. Și mai grav, acesta a fost ajutat de către susținătorii acestuia, cărora instanța de judecată le-a permis să asiste în ședința de judecată întru respectarea caracterului public și transparent al ședinței.

Numărul mare de susținători atât din sală, cât și din holul instituției la instigarea directă și îndemnul direct a lui Gheorghe Petic au dat buzna agresând în mod vădit angajații instituției penitenciare și reprezentanții poliției judiciare care erau în număr neînsemnat față de cetățenii prezenți.

Curtea de Apel Chișinău califică drept imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată care examinează dosarul în cauză și asupra tuturor judecătorilor din țară care examinează dosare de rezonanță și mediatizate, or în circumstanțele date nici nu poate fi vorba de o justiție independentă și supunerii acestora doar în fața legii.

Totodată, suntem îngrijorați de faptul că, Inspectoratul General de Poliție intenționat sau neintenționat nu a asigurat în măsură cuvenită ordinea și securitatea în cadrul examinării unui dosar atât de mediatizat”, se arată în mesajul scrisorii.

Articole asemănătoare

Back to top button