fbpx

Consilier PAS, despre noile treceri pietonale din Chișinău: „Încă din anul 2020 trebuiau amenajate”

Consilierul municipal al Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Ivanov, este sceptic cu privire la intențiile primarului capitalei și îl acuză pe Ion Ceban că a implementat tardiv treceri supraînălțate pentru pietonii din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Încă din anul 2020 trebuiau amenajate 20 de asemenea treceri, iar Ion Ceban nu a ridicat un deget să implementeze acea dispoziție. Mai mult, în 3 ani de zile a fost amenajă doar 1 sigură trecere de acest gen, număr de accidente cu implicarea pietonilor fiind unul alarmant! Doar în primele 20 de zile din 2023, au fost înregistrate peste 50 de accidente rutiere, dintre care 25 cu implicarea pietonilor și 3 decese!”, a scris pe pagina sa de Facebook Dumitru Ivanov.

În acest context, Consiliul municipal Chișinău a votat săptămâna trecută un proiect menit să îmbunătățească gradul de siguranță a pietonilor în oraș, „proiect care a fost blocat de jumătate de an de unii funcționari publici din primărie”, susține consilierul

În același timp, consilierul PAS susține că se așteaptă raportul Direcției Mobilitate Urbană până la data de 1 iulie, în care se vor prezenta informații despre implementarea prescripțiilor și sesizările Inspectoratului General de Poliție referitoare la siguranța pietonilor.

Amintim că Primăria Chișinău a anunțat că în total, în anul curent urmează a fi amenajate 22 treceri pietonale supraînălțate în mai multe sectoare ale orașului, preponderent în zonele unde se află mai multe instituții educaționale.

Totodată, în vara curentă vor fi inițiate lucrările de amenajare a spațiilor de refugiu pe trecerile pietonale, unde carosabilul are mai mult de 3 benzi de deplasare pe sens.

Primăria capitalei amintește că prima trecere de acest fel a fost amenajată în anul trecut pe str. Florilor, în fața Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”, iar recent o trecere de pietoni de pe strada Miron Costin din capitală a fost securizată suplimentar cu butoane fotovoltaice încorporate. Echipamentul este o premieră pentru Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button