fbpx

foto | Pe mai multe străzi din Chișinău sunt amenajate treceri pietonale supraînălțate

Noi treceri pietonale supraînălțate se amenajează în Chișinău, anunță Primăria capitalei. Potrivit municipalității, zilele trecute pe str. Florilor din sectorul Rîșcani au fost construite trei astfel de treceri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În zonă se află mai multe instituții de învățământ și de educație timpurie, printre care: Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu”, Universitatea Slavona din Moldova, Liceul Teoretic „Nicolae Milescu-Spătaru”, Grădinițele nr. 105 și 108.

În prezent se lucrează pe strada Matei Basarab, la trecerea de pietoni din adiacența Liceului Teoretic „Matei Basarab”, după care lucrările vor fi inițiate în sectorul Ciocana.

În total, în anul curent urmează a fi amenajate 22 treceri pietonale supraînălțate în mai multe sectoare ale orașului, preponderent în zonele unde se află mai multe instituții educaționale.

Totodată, în vara curentă vor fi inițiate lucrările de amenajare a spațiilor de refugiu pe trecerile pietonale, unde carosabilul are mai mult de 3 benzi de deplasare pe sens.

Această prezentare necesită JavaScript.

Primăria capitalei amintește că prima trecere de acest fel a fost amenajată în anul trecut pe str. Florilor, în fața Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”, iar recent o trecere de pietoni de pe strada Miron Costin din capitală a fost securizată suplimentar cu butoane fotovoltaice încorporate. Echipamentul este o premieră pentru Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button