fbpx

12 microbiști sârbi au primit interdicție de a intra în R. Moldova: Reacția autorităților

Mai multe persoane din Serbia, printre care 12 microbiști sârbi ai clubului de fotbal „Partizan” nu au fost lăsați să intre în R. Moldova, luni seara, fiind stopați în Aeroportul Internațional Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat că mai multor cetățeni, inclusiv ai Serbiei, li s-a refuzat intrarea în R. Moldova pentru că „nu întruneau condițiile de intrare.

Potrivit clubului, aceștia erau suporterii unei echipe de fotbal care are programat un meci cu o echipa Șheriff pe 16 februarie.

Reprezentanții clubului „Partizan” au anunțat că, după o noapte petrecută în aeroportul din Chișinău, microbiștii s-au întors acasă marți dimineață, cu primul zbor.

„Solicităm părții moldovenești să ne pună la dispoziție imediat toată informația deținută în acest sens, pentru că până acum Moldova nu ne-a comunicat astfel de mesaje”, a scris ministrul sârb de Externe pe o rețea de socializare.

În același timp, menționăm că partida dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad din Conference League, programată pentru joi, 16 februarie, se va juca cu porțile închise. Despre aceasta a anunțat FC Sheriff, care se obligă să returneze banii celor care și-au procurat bilete.

Amintim că luni, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că planurile Federaţiei Ruse de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova au fost confirmate de instituţii ale statului şi aveau drept scop schimbarea puterii de la Chişinău.

Astăzi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a calificat temerile Chişinăului ca fiind „complet nefondate și neîntemeiate„.

Joia trecută, la Bruxelles, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat liderilor Uniunii Europene că ţara sa a interceptat un „plan de distrugere a Republicii Moldova” din partea serviciilor secrete ruseşti şi că a contactat-o pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button