fbpx

video | Zelenski, la Bruxelles: Am avertizat-o pe Sandu despre un plan de distrugere a democrației în R. Moldova

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că autoritățile ucrainene au interceptat un plan rusesc de preluare a controlului asupra Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul de la Kiev precizat în fața plenului Consiliului European că Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a fost informată despre acest plan.

„Recent am vorbit cu președinta R. Moldova, doamna Sandu. Am informat-o că am interceptat un plan de distrugere a R. Moldova de către serviciile ruse. Acest plan arată cine și cum va distruge democrația din Moldova și să preia controlul asupra Moldovei. Din momentul în care am primit documentul, am avertizat imediat R. Moldova despre aceste riscuri, pentru a proteja Moldova. Și sunt sigur că toți am fi făcut la fel.

Nu știm dacă Moscova chiar a dat un ordin pentru a îndeplini planul, dar l-am interceptat și l-am văzut pe un plan foarte similar care a fost încercat în Ucraina”, a declarat Zelenski.

Înainte de a susține un discurs la Bruxelles, Volodimir Zelenski a avut vizite la Londra și Paris, unde s-a întâlnit cu premierul britanic Rishi Sunak, dar și președintele francez Emmanuel Macron.

Articole asemănătoare

Back to top button