fbpx

„Un incident nefericit”: Președintele Poloniei afirmă că racheta care a ucis doi oameni „era probabil folosită de apărarea ucraineană”

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a făcut câteva declarații de presă în contextul rachetei care a aterizat în localitatea Przewodov, voievodatul Lublin, care se află la câțiva kilometri de la hotarul cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul de la Varșovia a relatat că „nu există semne ale unui atac intenționat asupra Poloniei”. Totodată, el a adăugat că racheta a fost „probabil folosită de apărarea aeriană ucraineană”.

Duda a subliniat, totuși, vinovăția părții ruse pentru că a creat contextul acestui război.

Polonia analizează în continuare posibilitatea de a lansa procedura articolului 4 al NATO, dar se pare că s-ar putea să nu fie necesar să se recurgă la această măsură, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Circumstanțele în care s-a produs incidentul, inclusiv cine a tras racheta și de unde a fost trasă, rămân neclare, conform Reuters.

În urma unei reuniuni de urgență organizate în marja summitului G20, liderii NATO și G7 au declarat că au oferit „sprijin deplin” Poloniei și că vor „rămâne în strânsă legătură” pentru a determina pașii următori corespunzători.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va prezida miercuri dimineață, la Bruxelles, o reuniune de urgență a ambasadorilor alianței pentru a discuta despre acest incident.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia.

Amintim că, din cauza bombardamentelor, mai multe regiuni din R. Moldova au rămas fără electricitate! Cititorii ZUGO au semnașat că printre acestea se număra Chișinău, Bălți, Ialoveni, Ocnița, Hâncești, Ungheni, Nisporeni, Cantemir, Anenii Noi, Căușeni, Leova și Orhei.

Ulterior, Moldelectrica a anunțat că în majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică. Cu toate acestea, potrivit vicepremierului Andrei Spînu, riscurile de deconectări rămân în continuare înalte.

Articole asemănătoare

Back to top button