fbpx

Deconectări masive de electricitate în toată R. Moldova! Ce spun autoritățile

Mai multe regiuni din R. Moldova au rămas fără electricitate! Cititorii ZUGO semnalează că printre acestea se număra Chișinău, Bălți, Ialoveni, Ocnița, Hâncești, Ungheni, Nisporeni, Cantemir, Anenii Noi, Căușeni, Leova și Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit site-ului Moldelectrica, R. Moldova ar fi încetat să primească energie electrică din România. Indicatorul arată 0 MW pentru linia electrică pe care vine energia electrică din România – Isaccea – Vulcănești

Reacția Premier Energy

Premier Energy informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori.

„Moldelectrica deja lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, incidentul fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurâm că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice”, se arată în mesaj.

Reacția oficialilor

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu reacție la deconectările de electricitate:

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Deputatul PAS, Radu Marian, a scris pe rețelele de socializare: „Acum să mai îndrăznească cineva să zică că invazia Rusiei în Ucraina nu ne afectează!”

Articole asemănătoare

Back to top button