fbpx

Dodon: Ce se întâmplă la vecini e o lecție importantă și pentru noi

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, în contextul conflictului militar dintre Rusia și Ucraina. Acesta susține că ce se întâmplă în țara vecină, ar trebui să fie o lecție și pentru statul nostru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Vreau să fac un apel la calm, neutralitate politică și înțelepciune în această situație deosebit de complicată la frontiera Republicii Moldova. Înțeleg foarte bine că în aceste momente societatea se poate panica și că oamenii au nevoie de niște repere clare din partea guvernării: cum să procedeze, la ce să se aștepte, cât de siguri pot fi de propria lor securitate, sub toate aspectele, și dacă vor primi sprijinul necesar. Sper că aceste repere și asigurări vor fi oferite.

Totodată, consider că ceea ce se întâmplă la vecini reprezintă o lecție importantă și pentru noi. În toate deciziile politice, nu trebuie să ratăm oportunitatea de a ajunge la un compromis pe calea negocierilor, pe calea dialogului, pentru a evita orice provocări și a diminua orice risc de tensiune militară în spațiul țării noastre.

Moldova are nevoie de pace. Haideți să ne unim în jurul acestui scop. Haideți să îndemnăm și să ajutăm autoritățile să facă tot posibilul pentru aceasta – să dea dovadă de înțelepciune, să asigure tot necesarul pentru societate, să nu implice țara în iureșul confruntărilor geopolitice. Moldovenii trebuie să prietenească cu toți, aceasta este trăsătura noastră deosebită, capacitatea noastră, avantajul nostru! Iar vecinilor noștri le dorim restabilirea cât mai rapidă a păcii!”, se arată în postarea de pe Facebook a lui Igor Dodon.

Alte știri despre atacul Rusiei asupra Ucrainei:

video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

ultima oră, video | Sandu: „Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență”. Anunțurile președintei

Petrolul trece de 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, iar prețul gazului a crescut cu 35% după atacul în Ucraina

Reacția dură a liderilor europeni, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „O zi neagră pentru Europa”

„Se zguduie și casa”, „credeam că tună”. Zgomotele exploziilor din Ucraina, resimțite în mai multe localități din R. Moldova

Piețele crypto se prăbușesc, iar preţul spot al aurului a crescut cu 2,1%, după invazia Ucrainei

RUSIA INVADEAZĂ UCRAINA cu avioane, tancuri și nave militare. Belarus s-a alăturat atacului

„Мама, папа, я вас люблю”. Înregistrarea emoționantă a unui soldat ucrainean pentru părinții săi

Reuniune de urgenţă a ambasadorilor celor 30 de țări membre NATO

În Republica Moldova a fost instituit Cod galben de alertă teroristă. Ce presupune acest lucru

Articole asemănătoare

Back to top button