fbpx

video | Și Pro Moldova refuză un dialog cu Dodon și o îndeamnă pe Sandu să inițieze discuții cu fracțiunile parlamentare înainte de începerea mandatului

După ce Platforma DA, PAS și PDM, a venit rândul celor de la Pro Moldova să refuze invitația lui Igor Dodon de a participa la consultări. Liderul formațiunii, Andrian Candu, a declarat că nu va participa la nicio discuție cu președintele în exercitițiu și chiar i-a recomandat președintelui nou-ales, Maia Sandu, să inițieze discuții și consultări cu fracțiunile parlamentare înainte de a-și începe mandatul de șef al statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ora actuală, actualul președinte în exercițiu nu are nici dreptul moral și nici legitimitatea să inițieze consultări cu partidele parlamentare. Nu are această posibilitate după ce i s-a acordat un vot desăvârșit de neîncredere duminică, pe data de 15. Considerăm că singura care are această legimititate este președintele nou ales, chiar dacă nu a intrat în funcție, Maia Sandu”, a declarat deputatul, afirmând că Pro Moldova nu va accepta nicio discuție cu Igor Dodon, ci doar cu președintele nou ales și fracțiunile parlamentare.

Potrivit lui Andrian Candu, fracțiunile parlamentare ar trebui să înceapă discuții privind posibilitate declanșării alegerior parlamentare anticipate.

Totodată, acesta i-a adresat liderei PAS, Maia Sandu.

Să examineze posibilitatea inițierii unui dialog cu partidele parlamentare înainte chiar de a-și începe exercitarea mandatului din 23 su 24 decembrie”, a adăugat liderul Pro Moldova.

Ar fi fost corect ca astăzi Serviciul de Pază și Protecție de Stat să asigure protecția președintelui nou ales, deoarece are deja calitate oficială. Acest lucru trebuie să se întâmple fără întârziere”, a mai spus Candu.

Mai devreme, colegul de partid al lui Candu, deputatul Vladimir Cebotari, a scris pe pagina sa de Facebook că PSRM are nevoie de reformare și un nou lider.

Primii care au anunțat că nu vor merge la discuții cu Igor Dodon sunt cei de la Platforma DA.

A urmat rândul fracțiunii PAS să refuze. Ulterior, și democrații au respins propunerea lui Igor Dodon.

Precizăm că, luni, după ce s-a anunțat că, preliminar, Maia Sandu a învins la prezidențiale, Igor Dodon a anunțat că inițiază consultări cu partidele parlamentare pentru a vedea care sunt viziunile lor, menționând PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.

Întrevederea cu deputații socialiști a avut loc, iar parlamentarii au propus ca Igor Dodon să revină la șefia partidului.

Articole asemănătoare

Back to top button