fbpx

video | PAS nu merge la discuții cu Igor Dodon: „Dar cine este el la ziua de azi ca să cheme fracțiunile la consultări?”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că refuză invitația președintelui în exercițiu, Igor Dodon, de a merge la consultări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a argumentat că „pentru ceea ce declară el că ar vrea să facă nu are un mandat popular.

În primul rând, Constituția prevede doar două cazuri în care președintele cheamă fracțiunile la consultări – pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru și înainte de a lua decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului, atunci când se întrunesc circumstanțele constituționale. Chemarea din capul lui, deși nu este interzisă, nu este un instrument constituțional expres”, scrie Litvinenco.

De asemenea, deputatul PAS a mai întrebat „cine este Dodon la ziua de azi ca să cheme fracțiunile la consultări?”.

„Dodon este un cetățean pe care o majoritate covârșitoare din oamenii acestei țări l-a trimis la groapa de gunoi a istoriei! Cu un astfel de personaj noi nu avem de gând să discutăm. Și, în general, în afară de consultări, am văzut că omul are planuri mărețe pentru viitor.

Trebuie să-i spunem ferm că pentru ceea ce declară el că ar vrea să facă nu are un mandat popular. Iar exercitarea puterii în nume propriu și fără a avea girul cetățenilor nu este altceva decât uzurpare a puterii de stat”, a conchis Sergiu Litvinenco.

Nici Platforma DA nu va merge la consultările inițiate cu Dodon, Chicu și Greceanîi. Anunțul a fost făcut de Alexandru Slusari după mai multe discuții în cadrul formațiunii.

Precizăm că, luni, după ce s-a anunțat că, preliminar, Maia Sandu a învins la prezidențiale, Igor Dodon a anunțat că inițiază consultări cu partidele parlamentare pentru a vedea care sunt viziunile lor, menționând PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.

Întrevederea cu deputații socialiști a avut loc chiar iar, iar parlamentarii au propus ca Igor Dodon să revină la șefia partidului. Pe de altă parte, deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a scris pe pagina sa de Facebook că PSRM are nevoie de reformare și un nou lider.

Tot luni, Pavel Filip a declarat într-un briefing de presă că democrații au un plan anticriză. Acesta prevede instituirea unui Guvern „al unității naționale” și alegeri parlamentare anticipate în toamna anului 2021.

Articole asemănătoare

Back to top button