fbpx

Platforma DA nu va merge la consultările inițiate de Dodon. Slusari: „Igori Nicolaevici, aveți de evacuat conservele și câteva tone de vin de la Condrița”

Platforma DA nu va merge la consultările inițiate cu Dodon, Chicu și Greceanîi. Anunțul a fost făcut de Alexandru Slusari după mai multe discuții în cadrul formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a declarat că deputații Platformei nu au ce discuta cu Igor Dodon. În același timp, potrivit lui Slusari, anunțul președintelui în exercițiu „este hazardat”.

„Am avut discuții pe acest subiect în interiorul partidului. Am discutat cu biroul permanent, cu liderul partidului -Andrei Năstase, cu fracțiunea. Nu există nici un raționament să mergem la asemenea consultări, nici sub aspect instituțional, nici politici. Viziunile noastre urmează să fie discutate în cadrul Parlamentului”, a declarat Slusari.

Deputatul a reiterat că Platforma DA că va discuta cu șeful statului doar numirea prim-ministrului. Acesta i-a sugerat lui Igor Dodon să deschidă Codul Penal și să evacueze vinul, „kulioacele” și conservele de la Condrița. Politicianul a mai precizat că Legislativul își reia activitatea, urmează să aibă loc ședințe ale Comisiilor, iar mâine s-ar putea întruni și Biroul Permanent.

Precizăm că, luni, după ce s-a anunțat că, preliminar, Maia Sandu a învins la prezidențiale, Igor Dodon a anunțat că inițiază consultări cu partidele parlamentare pentru a vedea care sunt viziunile lor, menționând PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.

Întrevederea cu deputații socialiști a avut loc chiar iar, iar parlamentarii au propus ca Igor Dodon să revină la șefia partidului. Pe de altă parte, deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, a scris pe pagina sa de Facebook că PSRM are nevoie de reformare și un nou lider.

Tot luni, Pavel Filip a declarat într-un briefing de presă că democrații au un plan anticriză. Acesta prevede instituirea unui Guvern „al unității naționale” și alegeri parlamentare anticipate în toamna anului 2021.

Articole asemănătoare

Back to top button