fbpx

opinie | Un deputat Pro Moldova consideră că PSRM are nevoie de un nou lider: „Trage țara și partidul în jos”

Deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari, consideră că PSRM are nevoie de un nou lider, deoarece „Igor Dodon ar trage țara și partidul în jos”. Parlamentarul afirmă că Zinaida Greceanîi, cea formal conduce acum formațiunea, este una dintre candidaturile potrivite în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Cebotari, Partidul Socialiștilor are un număr important de susținători, însă trebuie să se reformeze. Potrivit lui, „un PSRM reformat este un PSRM fără Igor Dodon”.

„Igor Dodon, în partid sau în politica moldoveneasca, asemenea unei ancore, va trage țara și partidul în jos. PSRM are mulți alți oameni pregătiți. Zinaida Greceanâi, dacă dorește să conducă această formațiune în viitor, este o opțiune. Dar pentru a pregăti PSRM de următoarele provocări politice, se impune numirea unui alt președinte, mai tânăr, mai energic. O bună candidatura pentru președenția partidului ar fi Vlad Bătrâncea, care se bucură de încrederea colegilor săi”, susține Cebotari.

Președintele în exercițiu s-a retras, formal, din PSRM în 2016, deoarece, potrivit legislației, șeful statului nu poate fi membru de partid. Totuși, în perioada mandatului, acesta s-a poziționat drept lider neformal al socialiștilor.

Precizăm că, după ce au avut o întrevedere cu Igor Dodon, deputații socialiști au propus revenirea lui la șefia partidului, în contextul în care acesta a pierdut alegerile prezidențiale.

Anterior, însă, și Renato Usatîi, declara că Moscova ar încerca să îl înlăture pe Dodon de la conducerea PSRM și să îl pună în fruntea formațiunii pe Ion Ceban. Deși au fost solicitați de ZUGO, reprezentanții Partidului Socialiștilor nu au oferit încă o reacție la subiect.

Articole asemănătoare

Back to top button