fbpx

Viceprim-ministra pentru reintegrarea a demisionat. „Plec cu capul sus! Este o decizie politică asumată”

Cristina Lisnic, viceprim-ministra pentru reintegrarea, și-a anunțat demisia. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ex-oficiala a scris că „pleacă cu capul sus”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a survenit după ce Ion Chicu a anunțat că a solicitat președintelui revocarea oficialei, dar și a miniștrilor Apărării, Educației și Economiei.

„Am decis să demisionez din funcția de viceprim-ministră pentru reintegrare, având convingerea că mi-am dus cu demnitate mandatul și misiunea. Plec cu capul sus! Este o decizie politică asumată!Am luat această decizie după ce astăzi dimineață, eu și colegii mei, Miniștrii Igor Șarov, Alexandru Pînzari și Sergiu Răilean am avut o discuție cu prim-ministrul, Ion Chicu”, scrie Lisnic.

Ex-oficiala a precizat că a preluat mandatul cu o zi înainte de declararea stării de urgență în Republica Moldova, acesta fiind pentru ea un test dur din punct de vedere profesional și emoțional. În conmtext, aceasta a mulțumit corpului diplomatic cu care am muncit, echipei Biroului politici de reintegrare, mediatorilor și observatorilor din formatul 5+2.

Precizăm că, după ce sâmbătă, 7 noiembrie, Pavel Filip a declarat că PDM își va retrage miniștrii după turul doi al prezidențialelor, Igor Dodon a revenit luni pentru o zi din concediu și a discutat subiectul cu Ion Chicu și Zinaida Greceanîi. În urma întrevederii, premierul a anunțat că până seara am putea avea patru miniștri noi, precizând că Oleg Țulea, șeful de la Ministerul de Externe, a demisionat vineri și urmează să preia șefia misiunii noastre diplomatice în Ungaria.

 

Articole asemănătoare

Back to top button