fbpx

Ministrul de Externe pleacă din funcție, urmând să fie ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria

Oleg Țulea pleacă din funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și va fi Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria. Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de miercuri, candidatura sa agreată în calitate de ambasador al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oleg Țulea a mai deținut funcția de ambasador în Ungaria, acreditat prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Croația și Comisia Dunării în perioada 2016-2020, înainte de a deveni Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit art. 10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat candidatura agreată în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea.

Articole asemănătoare

Back to top button