fbpx

ultima oră, video | Miniștrii de la PDM vor demisiona după alegeri. Pavel Filip anunță că democrații vor fi neutri la prezidențiale

Miniștrii de la Partidul Democrat (PDM) vor demisiona după prezidențiale. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefieng de către Pavel Filip.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul PDM a precizat că formațiunea pe care o conduce va menține în continuare echilibrul puterii în Republica Moldova. De asemenea, potrivit lui, democrații nu și-au propus să facă coaliții.

„Pe lângă pandemie, am avut o secetă fără precedent, dar și un scrutin prezidențial care aduce. Avem în față turul al doilea al alegerilor prezidențiale. (…) Considerând că Republica Moldova și guvernarea au nevoie de o resetarea (…), Partidul Democrat își reiterează apartenența la valorile europene și democrate. Partidul Democrat consideră că alegerile parlamentare anticipare ar fi o catastrofă pentru întreaga țară. (…) Vom menține neutralitatea în alegerile prezidențiale”, a declarat Filip.

Conform lui Filip, hotărârea a fost luată „aproape în unanimitate”, fiind doar doi democrați care s-au abținut să o voteze

În același timp, Filip a făcut referire la „mișcările” care au loc în Parlament. El consideră că în spatele lor s-ar afla interesele unor persoane în parte, numite de el „papușari”.

Actualmente, în Guvern Republicii Moldova, PDM este reprezentat de Cristina Lisnic – viceprim-ministră pentru Reintegrare, Alexandru Pînzari – ministru al Apărării, Igor Şarov – ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Oleg Ţulea – ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Sergiu Railean – ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Precizăm că, despre Oleg Țulea se cunoaște deja că va ocupa funcția de ambasador în Ungaria după ce va părăsi postul de șef al MAEIE.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button