fbpx

doc | Își fac „bagajele”! Plecările din PDM continuă

Cinci primari și un consilier local din raionul Râșcani anunță că părăsesc Partidul Democrat din Moldova (PDM). Printr-un comunicat de presă, aceștia își exprimă dezacordul și susțin că sunt „profund dezamăgiți de acțiunile liderului PDM care au dus la distrugerea formațiunii”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Noi am crezut sincer în valorile și promisiunile noii conducerii PDM. Am crezut că lucrurile se vor schimba spre mai bine și că PDM se va tranforma într-un partid mai puternic, mai deschis spre membrii săi, orientat spre oameni din teritoriu și cetățenii Republicii Moldova”, se arată în declarație.

Declarația a fost semnată de Victor Garbuz – primar Pîrjota, Vitalie Țîței – primar Pociumbăuți, Antonina Șarban – primar Șumna, Ion Vacarciuc – primar Aluniș, Nicolae Romanciuc – consilier raional.

Aceasta nu ar fi prima plecare din PDM. Cea mai recentă plecare a avut loc în organizația teritorială Strășeni, unde cinci primari și un consilier au anunțat că nu mai fac parte din PDM. „Borsetka a ajuns și la Strășeni”, a comentat atunci liderul formațiunii, Pavel Filip.

Vezi și: Câțiva consilieri din Sângerei anunță părăsirea PDM. Filip îi ia în derâdere: Troll-ii au devenit ridicoli, iar Dodon și Șor își fac provizii

În ianuarie 2021, primarii și consilierii organizației teritorială a PDM din Soroca anunță că părăsesc formațiunea.

Anterior, în decembrie 2020, vicepreședintele raionului și consilieri raionali și locali, membri ai echipei organizației teritoriale a PDM din Drochia au anunțat că organizația raională părăsește partidul.

Back to top button