fbpx

Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, va prezenta vineri seara lista miniștrilor

Prim-ministra desemnată, Natalia Gavriliță, își va prezenta diseară lista miniștrilor din Guvernul pentru care urmează să ceară votul de încredere al Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 16:15) Lista a fost publicată mai devreme.

Știre inițială:

Potrivit unui anunț al companiei Teleradio-Moldova, acest lucru se va întâmpla diseară, de la ora 19:45, în cadrul emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1.

„În cadrul acestei ediţii în platou este aşteptată Natalia Gavriliţă, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, împreună cu echipa sa, pentru care urmează să ceară vot de încredere în Parlament.

Cine sunt candidaţii la funcţiile de miniştri şi care este programul lor de guvernare cu care vor merge în faţa deputaţilor, aflaţi în această seară la postul public de televiziune”, se arată în anunțul postului de televiziune.

Surse: cine sunt candidații la funcția de ministru

Potrivit unor informații făcute publice pe surse, la Ministerul Justiției ar putea fi desemnat Sergiu Litvinenco, la Ministerul de Externe – Mihai Popșoi, la Ministerul Sănătății – Ala Nemerenco, la Ministerul de Interne – Ana Revenco, la Ministerul Economie – Andrei Spînu, iar la ministerul Educației ar putea fi desemnat Anatol Topală.

Deocamdată, nu se cunoaște cine ar putea fi desemnat la ministerul Finanțelor, Agriculturii și Apărării.

Amintim că la 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Până la această oră, trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de  PASPDM, Platforma DA și PSRM.

Citește și: În lista de miniștri pregătită de Natalia Gavriliță se regăsesc oameni de la PAS și din Guvernul Sandu

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button