fbpx

Deputații democrați nu vor participa la votul pentru Guvernul Gavriliță. Diacov: Totul depinde de socialiști

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu va participa la exercițiul de acordare a votului de încredere pentru candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavriliță. O declarația în acest sens a fost făcută de președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Partidul Democrat nu are capacitatea de a decide această situație. Noi avem numai 11 voturi. Desigur că nu vom participa la acest vot. La momentul de față aceasta este decizia luata în urma unui schimb de păreri. Vom avea discuții în cadrul instituțional la Biroul Executiv al partidului, vom lua o decizie formală care va respectată de toți membrii”, a declarat Diacov, invitat la emisiunea „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău.

Democratul afirmă că votarea sau nevotarea Guvernului Gavriliță depinde de Partidul Socialiștilor.

Eu cred că situația noastră depinde de socialiști, dacă vor exista 51 de semnături pentru un alt candidat, care va fi propus președintelui, sau președintele va veni cu aceeași candidatură. După primul vot din Parlament, președintele are obligațiunea să aibă încă un tur de consultații cu fracțiunile parlamentare și, în urma acestor consultări, se va vedea care va fi poziția.

Sigur că poziția și interesele partidelor diferă. Poziția Partidului Democrat nu se va schimba dacă nu vor fi schimbări radicale în poziția președintelui și în poziția PAS”, a mai spus Dumitru Diacov.

Invitat la aceeași emisiuni, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu va vota pentru Guvernul Gavriliță.

Amintim că Natalia Gavriliță a fost desemnată de șefa statului, Maia Sandu, în calitate de candidat la funcția de premier. Anunțul a fost făcut la data de 27 ianuarie. Din acea zi, actuala vicepreședintă a PAS și fosta ministră a Finanțelor are la dispoziție 15 zile pentru a prezenta deputaților programul de guvernare și lista miniștrilor.

Citește și: doc, infografic | Studii la Harvard, experiență în Guvern, trei mașini și venituri în lire. „Bagajul” candidatei la funcția de premier, Natalia Gavriliță

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button