fbpx

video | Ex-ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, este candidatura Maiei Sandu la funcția de premier

Fosta ministră a Finanțelor din Guvernul Maia Sandu, Natalia Gavriliță, este candidatura președintei la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă susținut la ora 17:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am luat decizia astăzi să înaintez drept candidat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavriliță, un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă. I-am dat doamnei Gavrilită sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție”, a declarat Maia Sandu.

„Alegerile anticipate sunt singura cale”

În continuare consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale pentru a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în următorul Parlament în interesul cetățenilor.

Acum fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea ca să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau dacă umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a spus șefa statului.

Vezi și: video | „E o capcană”. Renato Usatîi: Maia Sandu va comite greșeala fatală de a propune o candidatură de premier

Precizăm că PAS a anunțat că urmează să propună deputaților, la reluarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, un proiect de hotărâre privind asumarea politică a deputaților de a nu vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu, fapt ce ar duce la dizolvarea Parlamentului și, respectiv, la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Inițiativa PAS a apărut la scurt timp după ce Curtea Constituțională a decis că Legislativul nu poate fi autodizolvat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button