fbpx

doc | Soluția pe care PAS ar urma s-o propună deputaților pentru provocarea alegerilor anticipate

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) urmează să propună deputaților, la reluarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, un proiect de hotărâre privind asumarea politică a deputaților de a nu vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu, fapt ce ar duce la dizolvarea Parlamentului și, respectiv, la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit documentului, obținut de redacția ZUGO de la formațiune, deputații se angajează:

– să nu participe(să nu asigure cvorumul) la ședințele plenare la care se va examina aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere pentru acesta;

– să recomande președintelui să sesizeze Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului în prima zi după expirarea celor 45 de zile în care au fost respinse cel puțin două solicitări de învestitură;

– să stabilească după emiterea avizului Curții Constituționale cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului, data alegerilor pentru un nou Parlament în prima zi de duminică, după expirarea a 60 de zile de la emiterea decretului de dizolvare a Parlamentului.

Inițiativa ar urma să fie propusă la una dintre primele ședințe ale plenului Parlamentului din luna februarie. Astăzi, Parlamentul a anunțat începerea, din 1 februarie, a sesiunii de primăvară-vară.

Amintim că luni, 18 ianuarie, Curtea Constituțională a decis că Legislativul nu poate fi autodizolvat. Sesizarea la Curte a fost depusă de câțiva deputați ai PAS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button