fbpx

video | „E o capcană”. Renato Usatîi: Maia Sandu va comite greșeala fatală de a propune o candidatură de premier

Președinta Maia Sandu urmează să propună o candidatură la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, iar această acțiunea va comite o „greșeală fatală”. Afirmația îi aparține liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, și a fost făcută marți seara în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timpul apropiat, din toate variante pe care ei le-au discutat, vor merge pe varianta că Maia Sandu va înainte un candidat la funcția de prim-ministru, cu program, cu principii și valori. Asta e o capcană”, a declarat primarul de Bălți.

Potrivit lui, cel mai probabil candidatura de premier și componența unui nou Guvern va fi votată de PSRM și platforma Pentru Moldova din a doua încercare. Usatîi susține că socialiștii și cei din Pentru Moldova au ca scop să nu admită alegeri parlamentare anticipate până în luna octombrie curent.

Precizăm că Maia Sandu nu și-a anunțat, deocamdată, intenția de a propune un candidat la funcția de prim-ministru. Președinta a declarat că în Republica Moldova trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate pentru a curăța Parlamentul de deputați corupți.

Anterior,  că PAS a anunțat că urmează să propună deputaților, la reluarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, un proiect de hotărâre privind asumarea politică a deputaților de a nu vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu, fapt ce ar duce la dizolvarea Parlamentului și, respectiv, la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Inițiativa PAS a apărut la scurt timp după ce Curtea Constituțională a decis că Legislativul nu poate fi autodizolvat.

Vezi și: video | Soluția pe care PAS o va propune deputaților pentru declanșarea anticipatelor e „un zbor în cosmos”, afirmă Usatîi

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button