fbpx

video | Soluția pe care PAS o va propune deputaților pentru declanșarea anticipatelor e „un zbor în cosmos”, afirmă Usatîi

„Un zbor în cosmos – Belka și Strelka”. Așa a caracterizat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în scopul declanșării alegerilor parlamentare anticipate prin dizolvarea Parlamentului. Inițiativa presupune un proiect de hotărâre privind asumarea politică a deputaților de a nu vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ei spun că nu-i serioasă propunerea mea de a propune un candidat pentru care nu va fi votat. Dar aici, ca să semnăm toți deputații ca să nu fie cvorum. E exact așa ca demersul lor la Curtea Constituțională, care din start era clar că răspunsul va fi că nu se poate autodizolva Parlamentul. Asta e tărăgănare de timp”, a declarat Renato Usatîi, invitat la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui, demersul la Curtea Constituțională a fost depus de către PAS pentru a obține mai mult timp pentru a reflecta asupra unei soluții pentru a fi declanșate alegerile parlamentare anticipate.

Citește și: Reacția PSRM la soluția pe care PAS o va propune deputaților în scopul declanșării anticipatelor

Amintim că PAS urmează să propună deputaților, la reluarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, un proiect de hotărâre privind asumarea politică a deputaților de a nu vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu, fapt ce ar duce la dizolvarea Parlamentului și, respectiv, la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Inițiativa PAS a apărut la scurt timp după ce Curtea Constituțională a decis că Legislativul nu poate fi autodizolvat. Sesizarea la Curte a fost depusă de câțiva deputați ai PAS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button