fbpx

Reacția PSRM la soluția pe care PAS o va propune deputaților în scopul declanșării anticipatelor

Liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a venit cu o reacție la soluția pe care PAS urmează s-o propună deputaților, astfel încât aceștia să-și asume, prin semnătură, faptul că nu vor vota candidaturile de prim-miniștri propuși de președinta Maia Sandu, în acest fel provocând dizvolarea Parlamentului și provocarea alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Furculiță spune că socialișii au luat act de inițiativa PAS.

„Propuneri au venit din partea mai multor grupuri parlamentare, de care noi la fel am luat act. Decizia noastră finală urmează să fie aprobată la ședința Consiliului Republican al PSRM”, a scris socialistul pe contul său de Facebook.

„Totodată, vrem să atragem repetat atenție că Maia Sandu nu mai este președintele PAS, ci președinte de țară și ar trebui să țină cont de interesele cetățenilor Republicii Moldova, nu de interesele partidului pe care l-a condus. Problemele cetățenilor trebuie să fie exclusive în atenția șefului statului, nu ratingul personal sau cel al PAS-ului. Noi cerem ca toate acțiunile să fie conform Legii Supreme”, a mai scris Furculiță.

Deputații PSRM au discuții cu alte fracțiuni și grupuri parlamentare

Potrivit lui, la inițiativa fracțiunii parlamentare a socialiștilor, pe parcursul acestei săptămâni deputații PSRM au purtat discuții cu reprezentanții mai multor grupuri legislative.

„Acest schimb de opinii a fost unul constructiv și a evidențiat dorința tuturor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Deocamdată sunt diferite viziuni asupra perioadei când trebuie să fie petrecute alegerile anticipate, dar și cum pot fi provocate acestea”, a adăugat liderul fracțiunii PSRM.

Acesta anunță că discuțiile vor continua, iar ulterior deputații vor vorbi într-o conferință de presă despre concluzii la care s-a ajuns.

„PSRM a pledat mereu pentru alegeri parlamentare anticipate, dar organizate în conformitate cu prevederile constituționale”, a conchis acesta.

Precizăm că liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat recent că socialiștii nu privesc cu ochi buni ideea ca șeful statului să propună candidaturi la funcția de premier în scopul epuizării celor două tentative și, respectiv, provocarea alegerilor anticipate. „Ne jucăm de-a țara”, a întrebat acesta. Potrivit lui, nici varianta ca Parlamentul să nu adopte legi timp de trei luni nu este una bună.

Chiar și așa, Igor Dodon afirmă că PSRM își dorește alegeri anticipate.

Amintim că PAS urmează să propună deputaților, la reluarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, un proiect de hotărâre privind asumarea politică a deputaților de a nu vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu, fapt ce ar duce la dizolvarea Parlamentului și, respectiv, la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Inițiativa PAS a apărut la scurt timp după ce Curtea Constituțională a decis că Legislativul nu poate fi autodizolvat. Sesizarea la Curte a fost depusă de câțiva deputați ai PAS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button