fbpx

surse | Ce nume s-ar putea regăsi în lista candidaților la funcția de miniștri, propusă de Gavrilița

Candidata desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, urmează să vină în plenul Parlamentului pentru a-și prezenta programul de guvernare. Momentan, data ședinței la care Gavrilița va cere vot de încredere nu a fost stabilită, deși reprezentanții PAS au menționat că aceasta ar putea veni în Legislativ săptămâna viitoare. Nici numele celor care vor face parte din echipa guvernamentală nu au fost anunțate. Surse ale redacției TV8 au oferit câteva nume care s-ar regăsi în listă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

UPDATE  Surse ZDG: Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Sergiu Litvinenco, ar urma să fie propus în funcția de ministru al Justiției în eventualul Guvern condus de candidata desemnată la funcția de premier, Natalia Gavriliţa.

Potrivit surselor, la Ministerul Justiției ar putea fi desemnat Sergiu Litvinenco, la Ministerul de Externe Mihai Popșoi, la Ministerul Sănătății Ala Nemerenco, la Ministerul de Interne Ana Revenco, la Ministerul Economie Andrei Spînu, iar la ministerul Educație ar putea fi desemnat Anatol Topală.

Deocamdată, nu se cunoaște cine ar putea fi desemnat la ministerul Finanțelor, Agriculturii și Apărării.

Amintim că la 27 ianuarie curent, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înaintat-o pe fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Până la această oră,  trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavriliță. Este vorba de  PASPDM, Platforma DA și PSRM.

Potrivit Constituției, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul urmează să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

Citește și: Dodon, către Gavrilița –  Fiți sigură, prim-ministră nu o să deveniți, săptămâna viitoare

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button