fbpx

„Nu mai faceți filme de groază”. Durleșteanu afirmă că nu a fost supusă presiunilor

Mariana Durleșteanu afirmă că nu a fost supusă presiunilor. Aceasta relatează de ce a acceptat propunerea socialiștilor pentru a deveni candidată la funcția de premier și reiterează ce a făcut-o să se răzgândească.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o nouă dezvăluire publicată pe pagina sa de Facebook, fosta ambasadoare a mărturisit că la prezidențialele din 2020 a votat pentru Maia Sandu. Cât despre intenția de a deveni premier, Durleșteanu spune că și-a asumat decizia, considerând că ar putea deveni balanța din interiorul Guvernului „între votul cetățeanului și aleșii poporului”.

Referindu-se la faptul că și-a retras candidatura, politiciana a reiterat că decizia îi aparține.Potrivit ei, decizia a fost luată „în urma show-urilor de la TV, făcute de politicieni care au demonstrat că se țin cu orice preț de imunitatea parlamentară și interesele lor personale și de clan”.

„Aș dori încă să menționez că de la bun început am zis: Nu accept să fiu reprezentată de formațiunea ȘOR. Însă acest lucru nu s-a întâmplat și am mai înțeles că nu va fi posibil să existe suport și angajament politic pentru a face reforme clare de la așa alianța.

În contextul mesajului meu plasat pe Facebook pe 16 martie 2021, țin să menționez că decizia îmi aparține mie personal și declarația de retragere a fost scrisă de mine cu ceva timp înainte. (…) Rog să nu mai faceți filme de groază privind presiunile asupra mea. Mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la aceasta decizie, însă cum am mai zis, voi continua sa rămân în viața publică, pentru a duce schimbarea până la capăt. Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetățenilor și depășirii crizei politice.

Eu sunt o persoana cu principii clare, așa ca și în „negocierea tranzacțiilor financiare”, care prevăd condiții și obligațiuni din partea ambelor parți. Când aceste condiții nu se respectă, atunci tranzacția nu are loc si părțile își revăd strategiile”, scrie Durleșteanu.

Amintim că, săptămâna trecută, în timp ce Maia Sandu avea consultări cu socialiștii, Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura de la funcția de premier. Sandu l-a înaintat la poziția vacantă pe Igor Grosu, însă PSRM afirma că asupra candidatei formațiunii ar fi fost exercitate presiuni, ca ulterior Igor Dodon să declare că Durleșteanu a fost persoană de rezervă, urmând să fie înaintată o altă persoană, care a refuzat în ultimul moment.

Așadar, decretul de desemnare a lui Grosu a fost contestat la Curtea Constituțională, iar socialiștii au identificat un nou candidat – Vladimir Golovatiuc. CC, însă, a declarat documentul semnat de președintă constituțional, iar potențialul premier urmează să se prezinte în Parlament programul de activitate și echipa.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button