fbpx

Bătrîncea: Durleșteanu a fost presată să-și retragă candidatura

Mariana Durleșteanu ar fi fost presată să își retragă candidatura din cursa pentru fotoliul de premier. Declarația îi aparține socialistului Vlad Bătrîncea, care susține că presiunile au venit, inclusiv, din extern. Totuși, parlamentarul nu a spus, concret, despre ce este vorba, subliniind că are nevoie să se mai informeze la acest subiect. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Știm foarte bine au lucrat, cu dumneaiei,  reprezentanții anumitor misiuni diplomatice și a anumitor organisme internaționale. Asta pe lângă campania publică lansată de oponenții noștri politici la adresa ei. În afară de sutele și miile de mesaje orchestrate la adresa ei cu scopul de a o dezechilibra”, a declarat socialidtul în cadrul unei conferințe de presă.

Totuși, Vlad Bătrîncea a evitat să ofere vreun nume în acest sens. Totodată, a recunoscut că nu poate da detalii pentru că trebuie să se informeze mai mult la acest subiect.

„Ieri a fost aplicată o lovitură asupra intențiilor noastre sincere de a găsi soluții, consens. Aceasta a fost o lovitură asupra partidelor politice. Implicarea unor forțe din afara Republicii Moldova în acest proces trebuie condamnată”, a adăugat Bătrîncea cu referire la decretul de numire a lui Grosu. drept candidat la funcția de prim-ministru.

Reacția PSRM vine în contextul în care președinta Maia Sandu l-a numit pe deputatul Igor Grosu drept candidat la funcția de premier. Decizia a fost anunțată după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare din 16 martie curent.

Totul s-a întâmplat după ce Mariana Durleșteanu, candidata socialiștilor și a celor din Pentru Moldova, a anunțat că se retrage din cursa pentru fotoliul de premier.

Precizăm că, anterior, socialiștii au anunțat semnarea unei majorități cu formațiunea Pentru Moldova, pentru a fi susținută candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Mai multe voci din spațiul public afirmau că președinta ar fi trebuit să o desemneze, însă șefa statului a insistat pe candidatura Nataliei Gavrilița.

Ca urmare, socialiștii au contestat decretul la CC, iar magistrații l-au declarat neconstituțional. După emiterea hotărârii, șefa statului a conchis că nu o va desemna pe Mariana Durleșteanu și că este gata să meargă „la anticipate sau la referendum”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button