fbpx

ultima oră | PSRM și Pentru Moldova au creat o majoritate parlamentară pentru ca Mariana Durleșteanu să devină premier desemnat

PSRM și Pentru Moldova au un acord de constituire a majorității parlamentare pentru susținerea Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de Corneliu Furculiță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Socialistul a dat citire în plenul Parlamentului a unei declarații în acest sens, semnată de 54 de aleși ai poporului. În timpul citirii, acesta a fost huiduit de ceilalți deputați. „Amar, amar!”, au strigat mai mulți parlamentari din opoziție.

Așadar, potrivit unei decizii ai Curții Constituționale din august 2020, Maia Sandu este obligată să o desemneze pe Mariana Durleșteanu candidată la funcția de premier. În caz contrar, aceasta va fi suspendată sau chiar demisă din funcție.

Ulterior, a fost supus votului Guvernul desemnat, însă nimeni dintre parlamentari nu i-a oferit susținere. Totodată, și Andrei Năstase a fost propus de Platforma DA la funcția de premier, prin intermediul unei adresări către Maia Sandu.

Precizăm că PSRM a anunțat că o propune pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier în timp ce în Parlament era dezbătut programul de guvernare a Nataliei Gavrilița. Socialiștii anunțau că dacă președinta refuza candidatura, hotărârea nu va fi constituțională și afirmau că au o candidată apolitică.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button