fbpx

video | „Ne adresăm președintei”. Platforma DA propune un Guvern minoritar în frunte cu Năstase, până la anticipate

Platforma Demnitate și Adevăr propune instalarea unui Guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate în frunte cu președintele formațiunii, Andrei Năstase. Reprezentanții formațiunii au făcut un apel către președinta Maia Sandu în vederea organizării urgente a unor consultări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

E vorba de ore. Mâine ar putea fi târziu”, a precizat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Pornind de la pericolul instaurării unui guvern de stânga PSRM-Șor, anunțat deja de Igor Dodon, având în vedere experiența anului 2019 și riscurile creării unei majorități și a unui guvern Plahotniuc-Dodon, luând act de tentativa mimată și eșuată de a investi un guvern PAS, Platorma DA mizează pe responsabilitatea întregii clase politice, a instituțiilor statului, și în principal a președinției în vederea instalării unui guvern de profil proeuropean compus din persoane integre, profesioniști, oameni curajoși și determinați să-și slujească țara și oamenii, menit să gestioneze calitativ criza economică și sanitară, problemele stringente ale cetățenilor și să organizeze alegeri parlamentare anticipate libere și corecte”, a declarat Andrei Năstase.

În acest sens, Platforma DA își anunță disponibilitatea creării și asumării unui guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Suntem conștienți că ne asumăm riscuri enorme în condiții de criză pandemică și economică”, au spus reprezentanții formațiunii în cadrul unei conferințe de presă la Parlament.

Amintim că astăzi, 11 februarie, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că socialiștii o propun pe Mariana Durleșteanu în calitate de premier desemnat. Inițiativa PSRM este susținută de platforma Pentru Moldova.

Vezi și: Cine este Mariana Durleșteanu, candidatura propusă de socialiști la funcția de prim-ministră

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button