fbpx

„Zero voturi”. Parlamentul a spus NU: Candidatura Nataliei Gavrilița, respinsă de deputați

Parlamentul a respins candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră. După o serie de întrebări adresate de deputați (în special socialiști), dar și insistențe din partea democraților de a „încheia show-ul”, deputații au spus nu garniturii și programului guvernamental propus de Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nici nu mai are sens să număr voturile. N-am văzut nicio mână ridică. Zero voturi”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, felicitând-o pe Natalia Gavriliță că și-a atins scopul de a fi respinsă de Parlament.

De menționat este faptul că, majoritatea fracțiunilor parlamentare au declarat, anterior ședinței plenare, că nu vor vota pentru învestirea unui nou Guvern întrucât pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Te-ar putea interesa: Gavrilița – Dacă deputații vor respinge Guvernul propus, vom merge a doua oară în Parlament cu același program și componență

Precizăm că mai mulți deputați ai Partidului Șor, dar și din platforma „Pentru Moldova” au părăsit ședința plenară încă de la început menționând că „nu vor asista la circul de prost gust”.

Amintim că președinta Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră la 27 ianuarie curent.

Ulterior, Gavrilița, la 5 februarie, și-a prezentat echipa, iar la 8 februarie curent a depus programul de guvernare în Parlament.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button