fbpx

video | „La anticipate sau la referendum”. Reacția Maiei Sandu după decizia CC

După decizia Curții Constituționale care a declarat neconstituțional decretul privind numirea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, președinta Maia Sandu a susținut o conferință de presă, unde a sugerat că nu va desemna candidatura acestei majorități parlamentare („Dodon-Șor”), optând pentru anticipate, ori referendum.

Președinta spune că a luat cunoștință de decizia CC și menționează că într-o situația de normalitate poate ar fi de înțeles, dar astăzi nu este una dintre acele situații.

„Acum avem o situație similară cu cea de la sfârșitul anului 2015 începutul anului 2016, atunci când oligarhul Plahotniuc și-a încropit o majoritate parlamentară de buzunar. Sper că ne amintim foarte bine ce s-a întâmplat cu țara în perioada statului captura”, declară Maia Sandu.

Deoligarhizarea însă nu a fost posibilă pentru că în Parlamentul actual, ales după regulile lui Plahotniu, nu au ajuns suficienți deputați care să vrea să curețe statul de influențe oligarhice. Acum cei care slujesc clanurile oligarhice vor să ne salveze. Cei care au susținut demisia propriul guvern, vor să ne salveze. Eu nu îi cred atunci când spun că vor susține un guvern care să susțină oamenii și să depășească criza pandemică”, mai spune președinta.

Sandu susține că nu crede în bunele intenții declarate ale majorității PSRM-Partidul Șor.

Eu nu-i cred pe acești oameni care spun că vor să salveze țara. Dacă voiau asta cu adevărat – ar fi alocat bani în bugetul de stat pentru cumpărarea vaccinului anti-COVID19. În acest Parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta împotriva corupției”, spune aceasta.

Sandu susține că depășirea crizei se poate face doar cu un Parlament nou și le cere deputaților să dea dovadă de curaj.

„Totul are o limită, iar Moldova are nevoie de un nou Parlament, de un Guvern de profesioniști, susținut pe termen lung, nu de conjunctură. Oamenii știu că există o singură soluție – alegerile anticipate. Nu avem dreptul să privim cum se face recapturarea statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a conchis Maia Sandu.

Curtea Constituțională (CC) a admis astăzi parțial sesizarea depusă de deputații socialiști, declarând neconstituțional decretul președintei, Maia Sandu, prin care a desemnat-o pentru a doua oară pe Natalia Gavriliță la funcția de premier.

După ce la 11 februarie curent, deputații nu au acordat votul de încredere Nataliei Gavrilița, desemnată, la 27 ianuarie, la funcția de prim-ministru, președinta Maia Sandu a desemnat-o pentru a doua oară pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button