fbpx

video, ultima oră | Maia Sandu a desemnat-o pentru a doua oară pe Natalia Gavriliță la funcția de premier

Președinta Maia Sandu a susținut un briefing de presă în care și-a expus poziția cu privire la situația politică creată în urma respingerii în Parlament a Guvernului Gavrilița, dar și propunerii candidaturii Marianei Durleșteanu de către un grup de 54 de parlamentari ai PSRM și platformei Pentru Moldova. Maia Sandu a anunțat, din nou, candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu referire la candidatura desemnată de majoritatea PSRM-Pentru Moldova, președinta a afirmat că a găsit printre cele 54 de semnături persoane asupra cărora există suspiciuni rezonabile de lipsă de integritate.

În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-au exprimat poziția în mod liber. Aici mă refer la persoane care au fos ținute ostatici, persoane implicate în furtul miliardului și deputați care au dschimbat mai multe partide politice și grupuri parlamentare. Pe cazul unora dintre aceste acte de traiseism politic există suspiciuni rezonabile de corupție și presiune externă”, a declarat Maia Sandu după consultările avute în această seară cu fracțiunile parlamentare.

În aceste condiții am decis înaintarea pentru funcția de prim-ministru a doamnei Natalia Garvilița. Aștept ca ea să-și creeze echipa și să propună un program de guvernare”, a adăugat șefa statului.

ZUGO amintește că, la 11 februarie curent, deputații nu au acordat votul de încredere Nataliei Gavrilița, desemnată, la 27 ianuarie, la funcția de prim-ministru de președinta Maia Sandu.

Totodată, de menționat este faptul că socialiștii au anunțat crearea unei majorități parlamentare împreună cu Partidul Șor. Ulterior, aceștia au cerut susținerea candidatei Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button